top of page

Tornado 
Management

"En diagnos som inte alltid syns på utsidan"

Tornado Management erbjuder workshops och föreläsningar till företag och skolor för att öka kunskap och förståelse kring olika NPF diagnoser. Vi vill att fler ska lyckas i arbetsliv och skola och att arbetsgivare ska se vilken potential som finns att hämta hos individer med NPF.

Vi erbjuder även terapeutiska tjänster inom KBT för privatpersoner med NPF!

Designers som arbetar tillsammans

NPF i Arbetslivet

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är ett samlingsnamn för flera diagnoser, de vanligaste vi stöter på i arbetslivet är ADHD, Autism och ADD.

Personer med NPF kan vara en stor tillgång på rätt arbetsplats men utan rätt förutsättningar kan problematiska situationer uppstå.

De flesta av oss presterar och mår bättre av ett tydligt ledarskap, en god struktur och regelbunden feedback från chefen. Men för en person med en eller flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar kan det vara avgörande för att lyckas eller misslyckas på arbetet.

Tornado Management arbetar för att utbilda företag och företagsledare i hur de på bästa sätt tar tillvara på styrkorna hos en individ med NPF. Vi coachar även individer med NPF i hur de använder verktyg och lyckas i arbetslivet.

För företag

För privata företag:

Vill du förstå din personal bättre och ta vara på de styrkor som personalen besitter då är en föreläsning eller workshop rätt för er. Tjänsterna riktar sig även till er som arbetar med personalfrågor/HR . 

För offentlig sektor:

En workshop eller en föreläsningen kan ge er som arbetar med människor inom offentlig sektor kunskap om lika diagnoser, kommunikation och anpassning vilket främjar både er personliga utveckling och människorna ni arbetar med. 

För skolor

Skolan kan vara utmanande för många med NPF, det kan vara svårt att hänga med, svårt att socialisera sig och svårt att hålla energin uppe en hel skoldag.

I en föreläsning får eleverna kunskap om olika NPF diagnoser, studietekniker anpassar för NPF och verktyg i att hantera skolgången för att orka längre.

Vi föreläser även för lärare som behöver verktyg i NPF anpassning i skolan.

Kontakta oss på tornadomanagement@outlook.com för mer info samt bokning.

Konferensplatser

För elever:

I en föreläsning får eleverna kunskap om olika NPF diagnoser, studietekniker anpassade för NPF och verktyg i att hantera skolgången för att orka längre.

För skolpersonal:

I en föreläsning får skolpersonal kunskap om olika NPF diagnoser, strategier för att behålla lugnet samt kommunikationsträning. De får även kunskap om vilka anpassningar de kan göra för att underlätta för eleven.

Sitter i soffan

För privatpersoner

Vi erbjuder terapeutiska tjänster så som KBT & Samtalsterapi.

Samtalsterapin är för dig som vill få verktyg i att hantera vardagen på bäst sätt anpassat specifikt till dig. Här pratar vi om att hantera olika situationer, reglera känslor och bemästra utmaningar och svårigheter.

Mår du dåligt eller har hamnat i ett beteendemönster som du önskar bryta?

Då kan Kognitiv Beteendeterapi (KBT) vara ett alternativ för dig, här testar vi nya beteenden för att bryta vanor och mönster som är destruktiva. Du bestämmer vad vi fokuserar på och om du vill ha ett stöttande samtal eller en handlingsplan för KBT.

Vi erbjuder endast digital terapi.

Pris:

60min á 449:-

Paketpris:
10h 3999:-
20h 7999:-

Alla paket är giltiga i 6 månader.

Arbetar tillsammans

Vad är NPF?

NPF är förkortningen av "neuropsykiatriska funktionsnedsättningar" vilket är ett samlingsnamn för flera diagnoser och tillstånd som påverkar hur hjärnan fungerar och hanterar information. Ca 100 000 svenskar beräknas ha någon form av NPF. 

 

De vanligaste diagnoserna är:
ADHD - som kan innebära svårigheter med koncentration och impulskontroll.

Autismspektrumtilstånd - innebär svårigheter kopplade till sociala interaktioner samt repetitivt och begränsat beteende.
Tourettes syndrom - innebär rörelse och ljud-ticks och kan förekomma tillsammans med OCD.

 

Det är inte ovanligt att en individ har en kombination av flera diagnoser och det är sällan en NPF diagnos syns på en högfungerande individ.

Styrkor

Trots att det kallas funktionsnedsättningar kommer diagnoserna även med styrkor som, med rätt hantering, kan bli otroliga tillgångar!

Personer med ADHD är till exempel:

 • Kreativa och bra på att hitta lösningar på problem

 • Vågar testa nya saker

 • Tar ofta initiativ

 • Sociala

 • Har mycket energi men kan fokusera intensivt när det gäller
   

Personer inom Autismspektrumtillståndet är till exempel:

 • Extremt noggranna

 • Uthålliga

 • Fokuserade på sina arbetsuppgifter

 • Har ett bra minne och ett logiskt tänkande

 • Ovanligt stor förmåga att upptäcka detaljer

jobba tillsammans

Utmaningar i arbetsliv & skola

Personer med NPF stöter på utmaningar i arbetslivet som kan vara svåra att förstå eller uppfatta för någon utan NPF, här går vi igenom några av de vanligaste utmaningarna. Under våra workshops och föreläsningar får ni lära er mer om hur ni hanterar individer med dessa utmaningar och hur ni istället tar tillvara på deras fantastiska styrkor.

Grundare

Paulina Sohl

Jag är i grunden beteendevetare och KBT terapeut som brinner för att utveckla framgångsrika arbetsplatser. Jag har tidigare arbetat med barn med funktionsnedsättningar inom Idrottsförvaltningen i ca 10 år vilket ledde till att jag först grundande NPF Barnvakten. Jag såg ett stort behov av en hjälpande hand på marknaden och valde därför att även starta Tornado Management för att hjälpa både företag och privatpersoner att lyckas på arbetsmarknaden.

Det bästa jag vet är att få hjälpa andra och att se möjligheter istället för hinder!

IMG_20230526_064738_016.webp

Kontakt/Bokning

För mer information eller bokning vänligen fyll i meddelandefältet, vi återkommer inom 24h!

076 312 79 82076 312 79 82

bottom of page